Magistrații de la Tribunalul Dâmboviţa au decis acordarea unui nou termen, pe 26 septembrie, în dosarul fostului primar al Buzăului Constantin Boşcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în dosarul Orizont. Instanţa a dictat un nou termen pentru a se realiza expertiza bunurilor imobile, iar expertul a fost amendat de către instanţă cu 4.000 de lei, după ce anterior mai primise o amendă de 1.000 de lei pentru că nu a realizat expertiza.

În dosarul Orizont Constantin Boșcodeală este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe 30 mai 2014. El este acuzat că, în mod ilegal, a preluat un teren de 33 de hectare de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condițiile în care primise un alt teren. Prejudiciul a fost estimat de către procurorii anticorupție la peste 24 milioane de lei.

În același dosar, alături de Boșcodeală mai sunt judecați Stana Viorica, fost director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău, şi Nicolae Trandafir, fost director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Ambii sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Agenţia Domeniilor Statului Bucureşti şi Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău s-au constituit părţi civile în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.