Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de marți o hotărâre care prevede noi măsuri de limitare a răspândirii SARS-CoV-2. Acestea vizează spațiile și activitățile unde există un risc ridicat de infectare.

Astfel, orarul de funcționare al teraselor și al sălilor de jocuri de noroc urmează să fie restricționat, între 23.00 și 06.00, măștile vor deveni obligatorii în anumite spații deschise, ce vor fi stabilite de autoritățile locale, iar la plajă este obligatorie o distanță de cel puțin 2 metri. Toate aceste măsuri trebuie aprobate de Guvern, înainte de a fi puse în aplicare.

Iată măsurile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea numărul 37:

-instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

-spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

-se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane: persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

-interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.

-în afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

-interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

-pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)

Propunerile transmise prin hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.