Un fost inspector fiscal din Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău, prins în flagrant în timp ce primea mită 400 de lei de la un poliţist local, a fost condamnat definitiv la un an şi 4 luni de închisoare cu suspendare.

„Secția Penală a Tribunalului Buzău a pronunțat sentința de condamnare a inculpatei MĂRTIN DUMITRA – ELENA, la momentul comiterii faptelor inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău, la pedeapsa de 1 an și patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Totodată, instanța a aplicat inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a, b, g C.pen., respectiv de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de desfăşura o activitate de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pedeapsă ce se execută doar în cazul în care pedeapsa principală devine executabilă ca urmare a revocării sau anulării suspendării sub supraveghere.

În fapt, la 19 martie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins-o în flagrant pe inculpata MĂRTIN DUMITRA – ELENA, la acel moment inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău, în timp ce primea suma de 400 lei, pretinsă de la un contribuabil, pentru a-i soluționa favorabil și cu celeritate cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto.

Menționăm faptul că dosarul penal a fost întocmit ca urmare a denunţului depus de contribuabil la S.J.A. Buzău, iar măsurile de supraveghere tehnică au fost puse în executare cu tehnica din dotarea serviciului.

Sentinţa a rămas definitivă prin neapelare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.