Cei cinci inculpați din dosarul ”Mită la Permise” și-au aflat pedepsele. Completul Curții de Apel Ploiești, care a judecat apelul în acest caz. Toți cei cinci inculpați, printre care doi foști angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări Auto din subordinea Instituției Prefectului, primarul din Brăiești, Adrian Perțea și patronul unei școli de șoferi, Gheorghe Brătilă, au primit condamnări cu închisoarea, cu suspendare.

Astfel, Gheorghe Brătilă a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, Adrian Botezatu, fost lucrător la Permise și Înmatricultări-2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, Adrian Perțea -2 ani și 2 luni închisoare, cu suspendare, Valeriu Răduță -1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, iar Costin Andrei Chitic -9 luni de închisoare, cu suspendare.

În cazul școlii de șoferi inculpate ca persoană juridică, judecătorii au decis achitarea. Decizia este definitivă și executorie.

Cea mai grea lovitură, în urma pronunțării soluției, o primește primarul comunei Brăiești, Adrian Perțea, care ca urmare a condamnării suferite, își va pierde mandatul. Adrian Perțea nu va putea candida, la alegerile de anul viitor, întrucât instanța a decis și interzicerea drepturilor civile (inclusiv cel de a fi ales) pe o perioadă de 2 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.