Revenirea la activitate a magistraților înseamnă noi termene de judecată pentru mai mulți politicieni buzoieni, judecați în diferite dosare de corupție. Fostul președinte al Consi­liului Județean Buzău, Cristi­nel Bîgiu, va merge pe 14 septembrie în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București, unde se judecă apelul la sentința pe fond de condamnare la cinci ani și două luni de închisoare pentru luare de mită. Judecătorii acestei instanțe au decis ca Bîgiu să fie judecat, în continuare, sub control judiciar. Pe 29 septembrie, Cristinel Bîgiu va merge la Tribunalul București unde este judecat pentru trafic de influență îm­preună cu fostul șef al Regiei Autonome – Patrimoniul Protocolului de Stat Gabriel Sur­du, într-un dosar de cum­pă­rare de influență.

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, judecat pentru abuz în serviciu în     legă­tură cu un teren al Sta­țiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură, va merge din nou la Tribunalul Dâmbovița spre sfârșitul lunii septembrie, în data de 26. Instanța a decis amânare în proces pentru efectuarea exper­tizei imobiliare, cadastrale și agro­nomice.

Pe 15 septembrie este programat un nou termen în dosarul în care foștii prefecți Paul Beganu și Maria Buleandră sunt judecați, împreună cu alți zece inculpați, în do­sarul ce vizează retrocedarea dubioasă a peste 5.000 de hectare de pădure de la Gura Teghii.

Deputatul Titi Holban va merge Pe 12 septembrie la Înalta Curte de Casație și Jus­tiție, acolo unde începe judecarea apelului declarat la condamnarea pe fond în dosarul de trafic de influență. Acesta a fost condamnat în luna martie la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Direcția Națională Anticorupție a făcut apel la sentință, iar Holban a atacat  și el decizia.

Și fostul pre­șe­dinte al Consililului Județean Victor Mocanu, condamnat pe fond la Înalta Curte de Casa­ție și Justiție în „dosarul Maternitatea“, așteaptă să se stabilească un termen pentru judecarea apelului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.