Muzeul Chihlimbarului din comuna Colţi ar putea fi reabilitat începând chiar din acest an, cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Buzău. Muzeul din Colţi, cu exponate unice în Europa, se află, în prezent, într-o stare deplorabilă şi necesită de urgenţă lucrări de consolidare şi modernizare.

Clădirea Muzeului Chihlimbarului din comuna Colţi a trecut din domeniul public al judeţului Buzău în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie. Măsura luată de Consiliului Judeaţan Buzău reprezintă un pas decisiv în demersul de reabilitare a muzeului din Colţi. În acest moment, Muzeul Chihlimbarului, unic în Europa prin exponatele sale, este într-o situaţie deplorabilă. Clădirea este puternic deteriorată în partea de structură, a rămas cu o toaletă şubredă în curte şi cu încălzire la soba cu lemne. Responsabilii Consiliului Judeţean Buzău trebuie să găsească soluţii de finanţare pentru modenizarea obiectivului.

Lucrările de reabilitare a Muzeului Chihlimbarului ar putea începe chiar în acest an. Anual, muzeul din Colţi primeşte 15.000 de vizitatori. Clădirea are o colecţie cu peste 300 de piese de romanit, tip de chihlimbar unic în lume, care se găseşte în peste o sută de nuanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.