Magistrații au dictat soluția în dosarul afaceristului Dorin Marinescu, zis Piticu’, care a fost trimis în judecată alături de alți 12 inculpați, printre care un judecător, un lichidator judiciar și patru polițiști. La mai bine de un an și jumătate de la trimiterea dosarului în instanță, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Ploiești a constatat nulitatea rechizitoriului în cazul a trei inculpați și neregularități în cazul celorlalți și a decis să restituie cauza Serviciului Teritorial Buzău al DIICOT.

”Admite exceptia necompetentei dupa calitatea persoanei a organului de urmarire penala formulată de inculpatii STANESCU MIHAIL GABRIEL, GAVRILA LIVIU si CHIURCIU GHEORGHE si in consecinta : Constata nulitatea rechizitoriului din 26.04.2017 emis în dosarul nr. 64/D/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT- Serviciul Teritorial Buzau, numai cu privire la cei trei inculpati . Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT -Serviciul Teritorial Buzau in vederea aplicarii dispozitiilor art. 58 Cod pr.penala. II. Admite in parte cererile si exceptiile invocate de inculpatii Marinescu Dorin , Marinescu Carmen, Rosioru Vartan, Draghia Danut, Onel Ionel , Bajan Gheorghe, Rusu Petruta , Sandu Mihai si Stoica Ioan şi in consecinta: Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 64/D/P/2014 din 26.04.2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Buzau în ceea ce priveşte numarul infractiunilor de dare de mită , respectiv complicitate la dare de mita reţinute în sarcina inculpatilor Marinescu Dorin şi Marinescu Carmen . În baza art. 102 alin.2 Cod pr. Penala exclude din materialul probator interceptările şi înregistrările comunicaţiilor si in mediu ambiental efectuate în baza mandatelor,” este soluția pe scurt.

Soluția pronunțată poate fi contestată. Dacă nu o vor contesta, procurorii DIICOT Buzău au la dispoziție 5 zile să comunice dacă mențin dispozitia de trimitere in judecata sau solicită restituirea cauzei ori sa procedeze la remedierea neregularităţilor actului de sesizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.