Lucrările de consolidare şi reparare a Drumului naţional 10, Buzău – Braşov, sunt în toi la kilometrul 26+830, unde o alunecare de teren produsă în luna martie a acestui an ca urmare a ploilor abundente, a dus la distrugerea carosabilului pe o porţiune de câteva zeci de metri, pe sensul de mers Buzău-Braşov. Prefectul Judeţului Buzău, Carmen Ichim, a inspectat şantierul din Măgura.

În perioada următoare, aici vor avea loc lucrări de consolidare şi reparare constând în execuţia unui zid de sprijin din piloţi foraţi pentru stabilizarea versantului în zona alunecării de teren, execuţia de şanţuri, rigole şi drenuri şi refacerea carosabilului, acostamentului şi parapetului de protecţie în porţiunea afectată. ”Până în acest moment, firma de construcţii autorizată să execute în regim de urgenţă lucrarea de la Măgura, cea care, în 2014, a realizat şi copertina de beton pentru protecţia DN 10 în amonte de barajul de la Siriu, a efectuat umplerea cu balast şi aducerea la cota iniţială a benzii de circulaţie surpată în primăvară şi forarea a două dintre cele 21 de găuri pentru piloţii de stabilizare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

În cadrul unei şedinţe la care au fost convocaţi săptămâna trecută de prefectul Carmen Ichim, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti şi ai firmei de construcţii au apreciat că reparaţiile pe DN 10 la km 26+830 s-ar putea încheia în aproximativ 2 luni, adică până în perioada sărbătorilor de iarnă. Pe durata proiectului, circulaţia în zonă se va desfăşura alternativ pe o singură bandă, traficul fiind dirijat cu ajutorul semafoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.