Hotărârea de Consiliu Local Municipal, prin care poliţiştii locali sunt daţi afară dacă nu promovează testările sportive, a fost subiect de dezbatere în şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii. Potrivit avocaţilor agenţilor, condiţionarea stipulată în decizia autorităţilor este abuzivă şi ilegală. De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei susţin că astfel de testări sunt necesare pentru a trimite în stradă cei mai pregătiţi poliţişti locali.

”În cadrul Comisiei de Dialog Social, întrunită în data de 21 august 2018, prefectul Carmen Ichim a discutat cu reprezentanții polițiștilor locali membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor ”Fortus Lex” și cu cei ai Primăriei Municipiului Buzău pe marginea Hotărârii de Consiliu Local al Municipiului nr. 120 / 2018, care prevede printre altele introducerea unor testări anuale ale aptitudinilor fizice pentru personalul contractual din cadrul Direcției de Poliție Locală Buzău.
Angajații vizați de prevederea cuprinsă în HCLM 120 / 2018 reclamă faptul că, în conformitate cu aceasta, cei care nu reușesc să atingă baremele impuse pentru trecerea probelor fizice din cadrul testării ar urma să fie concediați, motiv pentru care au și acționat în judecată CLM Buzău.
Prefectul Carmen Ichim a afirmat că evaluarea aptitudinilor fizice ale polițiștilor locali este binevenită, însă, ținând cont că această condiție nu era prevăzută la momentul semnării contractelor de către angajații DPL Buzău, a recomandat autorităților municipiului să acorde mai multă atenție în ce privește fundamentarea legală a unei hotărâri.
La rândul său, reprezentantul Consiliului Județean Buzău în Comisia de Dialog Social, Mirela Oprea, a apreciat că modificarea punctului 2.5 din HCLM 120 / 2018 unde se condiționează păstrarea locurilor de muncă ale polițiștilor locali de trecerea testelor fizice ar putea duce la încheierea litigiului până la pronunțarea instanțelor de judecată”, se arată în comunicatul Prefecturii Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.