Reprezentanții autorităților județene și mai mulți primari din comunele afectate de prezența urșilor au avut o întrevedere cu ministrul Mediului, Tánczos Barna, pentru a solicita măsuri imediate de rezolvare a problemei.

Potrivit prefectului Daniel Țiclea, delegația buzoiană a smuls câteva promisiuni, printre acestea cea a grăbirii emiterii unei ordonanțe care să faciliteze intervenția imediată în cazul atacurilor de urși. O altă asigurare obținută de la ministrul Mediului a fost cea a acoperirii pagubelor provocate de prezența urșilor în comunitate.

Potrivit reprezentanților de la Casa Albă,din 46 de UAT-uri considerate a fi cu risc de apariție a unor atacuri de urși, 7 primării au încheiate contracte doar cu gestionarul fondului de vânătoare, 10 au contract doar cu un medic veterinar care să poată interveni pentru tranchilizare în cazul unui eventual atac de urs,  9 UAT-uri au atât contract cu fondul de vânătoare, cât și cu medicul veterinar, în timp ce 20 de primării nu au contract de niciun fel sau sunt în curs de contractare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.