„Astăzi, 7 noiembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

➢ Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 4553;
➢ Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 3354;
➢ Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 126;
➢ Număr persoane în carantină la domiciliu: 1347;
➢ Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 918.
➢ Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 143 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (37 pacienti au fost testati si diagnosticati in laboratoare private de analize și 5 pacienti au fost diagnosticați in unități sanitare din alte judete). Pacienții au vârste cuprinse între 3 și 93 de ani.
➢ Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
• Au fost înregistrate 4 decese in rândul pacienților confirmați COVID-19:

DECES 123: pacient in varsta de 62 de ani, contact de caz pozitiv, este confirmat cu SARS COV-2. Ca urmare a agravarii simptomatologiei este preluat de ambulanta pentru a fi transferat la SJU Buzau. Pe drum pacientul intra in stop cardio respirator, la spital declarandu-se decesul. Comorbiditati: Ciroza hepatica, hipertensiune arterială.

DECES 124: pacient in varsta de 66 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este confirmat cu SARS CoV-2 si transferat pe sectia ATI. Evolutia clinica este nefavorabila si survine decesul. Comorbiditati: hipertensiune areriala, sechele AVC (in antecedente), diabet zaharat tip II.

DECES 125: pacient in varsta de 90 de ani, simptomatic, este confirmat de laboratorul DSP Buzau cu SARS CoV-2 in 26.10.20. Este internat pe Secția Pneumologie a SJU Buzau. Starea de sanatate se agraveaza progresiv si survine decesul. Comorbiditati: bronhopneumonie, insuficienta respiratorie cronica acutizata, cardiopatie ischemica cronica dilatativa.

DECES 126: pacienta in varsta de 76 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este confirmata cu SARS CoV-2 si transferata pe sectia de ATI. Evolutia clinica este nefavorabila sub tratament si survine decesul.
Comorbiditati: insuficienta cardiaca, bronhopneumopatie cronica obstructiva, bronsiectazii, astm, hipertensiune arterială.”  , precizează Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.