Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc și Statul Major al Forțelor Aeriene, organizează, în data de 15 iunie, un miting aviatic cu totul excepțional, cu prilejul sărbătoririi „Centenarului Aeronauticii Militare Române”.

De la ora 10.00, se va putea vizita Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu”, locul unde se antrenează viitorii piloți de vânătoare ai Forțelor Aeriene Române. Vizitatorii sunt invitaţi apoi să participe la o expoziţie statică de avioane şi elicoptere, aparate aflate în acest moment în dotarea Forţelor Aeriene Române, iar apoi se va efectua o demonstraţie de zbor cu aeromodele.Cei mai buni piloţi ai Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc vor efectua zboruri demonstrative la manşa unor aeronave civile şi militare. Vor evolua deasupra aerodromului de la Boboc formaţii de avioane de atac la sol şi antrenament IAR 99 ŞOIM, standard şi modernizat, avioane de vânătoare MIG 21 Lancer, avioane de transport C 130 Hercules, elicoptere de tipul IAR 316 B, precum şi avioane de acrobaţie IAK 52. Un alt moment aşteptat va fi evoluţia experimentaţilor piloţi şi paraşutişti sportivi de la Aeroclubul României şi de la Aeroclubul Clinceni.

Buzoienii, dar și pasionații de aviație din țară, sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare  la evenimentele ce se vor desfăşura sâmbăta viitoare la Boboc, accesul fiind liber. În acest sens, organizatorii au pus la dispoziţia celor interesaţi câteva autobuze, plecarea făcându-se din faţa Catedralei „Sf. Sava”, în două serii, în jurul orei 9. Cei care vor  ajunge cu maşinile personale, trebuie să știe că este permis accesul cu autovehiculele până în parcarea din faţa instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.