Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda a comentat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, subiectul nominalizării proiectului „Drumul Vinului”, de către un audit al Comisiei Europene, drept exemplu nu tocmai fericit de derulare a unei finaţări europene.

Liderul pedelist buzoian spune că trebuie aşteptată publicarea rezultatelor oficiale ale acestui audit, dar că, în orice caz, el este convins că derogările de la soluţia iniţială a proiectului au fost făcute cu aprobarea unor responsabili din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Preda a mai spus că, luni, va face chiar o interpalare către oficialii acestui minister în legătură cu subiectul în cauză: „Nu deţin datele necesare şi suficiente să pot să afirm despre o anumită, hai să-i spunem aşa, abatere de la ceea ce înseamnă proiectul <Drumul Vinului>. Cred că trebuie să aşteptăm rezultatele auditului, eu am plasat deja întrebări factorilor responsabili din România, care au supravegheat desfăşurarea acestor proiecte, inclusiv a acestuia din judeţul Buzău. Am să fac, luni, o interpelare şi la Ministerul Dezvoltării Regionale. Cred, însă, că derogările la soluţiile iniţiale în proiect au fost făcute cu aprobarea celor care supraveghează. Deci, de aceea cred că trebuie întrebat şi Ministerul Dezvoltării. În general, să ştiţi că, în politica românească, aceasta a baronilor locali, aceştia se acoperă, când vor să facă anumite chestiuni, nelegale sau imorale, de semnăturile celor numiţi. Şi aş fi foarte curios să văd cine a dat aceste derogări care, bineînţeles, duc la ceea ce dumneavoastră, în presă, aţi reflectat corect. Bineînţeles că, la anumiţi furnizori, de anumite materiale, care erau oamenii casei. Dar, deocamdată, eu zic să aşteptăm auditul Comisiei Europene, va fi boală lungă, pentru că, în urma auditului, auditul Comisiei va trimite autorităţilor române, care vor analiza”, a spus deputatul Cezar Preda.

Acesta a mai afirmat, cu aceeaşi ocazie, că Partidul Democrat Liberal  ar trebui să susţină, fără tăgadă, iniţiativa preşedintelui Băsescu privind reorganizarea teritorială, tocmai pentru a da un semnal foarte clar legat de intenţia PDL de a se distanţa de „barioni”, inclusiv de cei portocalii: „Însă semnalul preşedintelui este clar. Ce aş vrea eu să vă spun dumneavoastră, ca şi, până la urmă, concluzie a mea, personală: nu l-am înţeles pe domnul preşedinte când a făcut afirmaţia că sunt 41 de judeţe care au familii transpartinice. Ştia problema aceasta domnia-sa, şi, dacă vă aduceţi aminte, în 2008, în despărţirea mea de domnul Mocanu acesta a fost unul dintre motive. Deci domnul preşedinte ştie de acest lucru şi, cu atât mai sănătos pentru partidul nostru este să achieseze foarte repede la reorganizarea teritorială. Pentru că înseamnă că nu vrem să ne protejăm propriii noştri baroni. Noi nu avem nevoie, Partidul Democrat Liberal, de baroni din aceştia! Avem, îi vedeţi şi dumneavoastră, şi noi avem judeţe unde se trag fonduri, în trei-patru judeţe cât pentru tot restul României, dar trebuie să se facă legal, şi dacă lucrurile acestea nu sunt aşa cum ar trebui să fie, cu atât mai mult voinţa unui partid pentru a reorganiza teritorial şi pentru a diminua la maxim corupţia şi birocraţia este un lucru de salutat. Şi Partidul Democrat Liberal a arătat că are curajul să facă acest lucru”, a mai spus liderul democrat-liberal buzoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.