Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda – susţinător declarat al proiectului de lege privind reorganizarea teritorială a ţării – consideră că adoptarea acestuia prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului nu este o decizie internă a P.D.L., ci a întregii coaliţii.

 „Eu am spus că susţin acest proiect de reorganizare, numai că atunci când, intempestiv, apare cineva la televizor şi spune că, în două săptămâni, ne asumăm răspunderea, este normal să te mire. Pentru că asumarea răspunderii este o chestiune pe care poţi să o faci când vrei să grăbeşti acest act normativ, dar nu este atributul Partidului Democrat Liberal. Asumarea răspunderii este atributul coaliţiei. Eu pot să hotărăsc în Biroul Permanent Naţional şi apoi să mă duc în coaliţie să spun că acesta este proiectul meu de lege, aş dori să ne asumăm răspunderea pe el. Este altceva, nu poate să decidă Biroul Permanent al P.D.L.-ului de asumarea răspunderii, decât dacă am fi guvernat singuri. În schimb, te duci în coaliţie şi, împreună, găsim forma cea mai corectă”, a declarat Cezar Preda.

El admite că graba cu care se doreşte adoptarea acestui act normativ pare, într-adevăr, agresivă, însă este absolut necesară: „Dar, oricum, ceea ce vreau să vă spun, este clar că lucrurile vor evolua în sensul că se va schimba România. Reforma statului şi modul cum este privită această dorinţă a noastră, de a face paşii unul după altul, este drept că poate părea agresivă la un moment dat, ea chiar este în forţă, dar este necesară. Să o lălăim, ţinem câte o lege cinci-şase ani şi o tot dezbatem, eu cred că se va ajunge la o înţelegere în coaliţie, şi România se va împărţi exact în atâtea zone de câte are nevoie pentru a face totul mai bine, şi de a accesa mai multe fonduri europene, şi de a diminua corupţia, şi de a diminua birocraţia, aparatul acest stufos administrativ”, consideră liderul democrat-libaral buzoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.