Schimbarea din ultima perioadă semnalată în mai multe primării din județul Buzău, reprezintă un semn că alianța USL, pe plan local, începe să prezinte unele sincope. Un prim pas a fost înlocuirea viceprimarului comunei Vadu Pașii, social-democratul Nicolae Chijer cu un reprezentant al PP-DD, Ghiţă Calofir. Cezar Preda a catalogat decizia luată de consilierii locali drept una dintre cele mai mari greșeli făcute de la obținerea mandatelor lor și până în prezent. ,,Mi s-a părut o tâmpenie chestia asta … Cum adică ? Noi avem 5 consilieri și pun un consilier care, ăia au unu. Păi dacă-l schimb de acolo pun unul de-al meu și atunci nici PSD și nici PNL nu mai au ce să spună. Așa, ce am avut eu de câștigat că am schimbat pesedistul cu PP-DD- istul? Din contră. Dacă nu pot să-l pun pe al meu, politic îi las pe ăștia în echipă, primar –viceprimar, și mă iau de ei peste trei  ani. Ce ați făcut voi împreună? ,, a explicat președintele PDL Buzău.

O situație similară s-a produs ieri la Primăria din Grebănu, când pesedistul Petrică Ioniță a fost înlocuit, de această dată, de un coleg de partid Dumitru Hangu. Schimbarea s-a produs ca urmare a neînțelegerilor pe care le-a avut Ioniță cu primarul liberal, fost democrat, Gheorghe Stanciu.

Deputatul buzoian spune că, în cazul comunei Beceni, a reușit să împiedice o decizie similară de înlocuire a viceprimarului din localitate. ,,S-a mai încercat o chestie din aceasta și am oprit-o eu să se schimbe la Beceni. Acolo am spus așa: domnule, schimbăm viceprimarii dacă Partidul Democrat Liberal are ceva de câștigat.,, a declarat Cezar Preda.

Președintele PDL a apreciat că dacă neînțelegerile de pe plan local dintre liberali și social-democrați se vor accentua, atunci există posibilitatea ca majoritatea viceprimarilor din județ să fie schimbați. ,,Situația reprezentării în consiliile locale în județul Buzău este favorabilă PDL-ului pentru că stă bine peste tot . Dacă  această coaliție scârțâie, se rupe, atunci se schimbă 99 la sută din viceprimarii județului.,, a explicat liderul democrat.

În același context, Cezar Preda a declarat că indiferent de evenimentele ce se vor derula pe viitor ca urmare a disputelor din sânul Uniunii, PDL Buzău va rămâne ferm pe poziție. ,,Niciodată nu vom face jocurile unora sau altora. Dacă vom câștiga și noi ceva din jocul acesta politic, îl vom face. Dacă nu, nu pentru că noi nu ne vom băga să îi ajutăm pe unii să câștige și noi să rămânem cum am fost.,, a declarat Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.