Cezar PREDA -7
Deputatul PNL Cezar Preda are o părere bună despre proiectul ”Primul job”, al cărui inițiator este senatorul UNPR de Buzău, Constantin Popa.
Prezent vineri într-o conferință de presă la Buzău, Preda a declarat că liberalii au sprijinit în Senat proiectul, însă au câteva precizări de făcut pentru atunci când va ajunge la vot, în Camera Deputaților.
„Această lege a fost susţinută de PNL, însă va fi amendată la Cameră. Am discutat cu inițiatorii, nu poţi obliga angajatorul să ţină pe cineva atâtea luni, e împotriva firii. Agentul economic a făcut demersuri să angajeze un tânăr, dar dacă nu-i arde de muncă sau nu face față, nu putem obliga pe nimeni să-l țină atât. Vom susține acest proiect, amendat. E un lucru bun, va scoate din șomaj tinerii”, a spus deputatul liberal Cezar Preda.
”Primul loc de muncă” este proiectul senatorului de Buzău, Constantin Popa, și zilele trecute a primit girul senatorilor, urmând a ajunge în Camera Deputaților, care este for decizional.
Senatorii au votat, marți, cu 91 de voturi „pentru“ și doar unul împotrivă, proiectul UNPR intitulat „Primul loc de muncă“. Proiectul care prevede scutirea de la plata contribuțiilor sociale a angajatorilor care încadrează în muncă tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Angajatorii vor primi și echivalentul unui salariu ¬mi¬nim pe economie pentru fiecare angajat.
Proiectul mai prevede ca angajatorii care angajează tineri să-i mențină în câmpul muncii cel puțin 36 de luni de la data încheierii contractelor. Finanțarea primului loc de muncă ar urma să se reali¬zeze fie din bugetul asigurărilor de șomaj, prin subvenționare de la bugetul de stat, fie din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.