0preda0predaDeputatul Cezar Preda a sustinut astazi o conferinta de presa in care a adus in prim plan problema consumului de etnobotanice in randul adolescentilor. Declaratia sa vine ca urmare a cazului inregistrat ieri la Buzau cand trei elevi ai Liceului Alexandru Marghiloman au ajuns la spital dupa ce au consumat etnobotanice in incinta scolii. „Cred ca cea mai mare problema pe care o au cetatenii din oras si judet este cea care vizeaza siguranta fiecaruia dintre noi si totodata siguranta copiilor nostri. Ceea ce s-a intamplat grav ieri in Buzau cu privire la cosnumul de etnobotanice este o chestiune care a explodat si s-a acutizat 100% din vina autoritatilor. As vrea sa va aduc aminte despre o declaratie a mea si o interpelare facute ministrului de Interne in februarie 2011 cand ministru era domnul Igas in care le spuneam ca inainte de modificarea legsilatiei trebuie actiuni foarte solide ale Politie Romane si chiar spuneam despre pasivitatea sau chiar implicarea politiei in aceste actiuni de crima organizata. Ministrul m-a contrazis atunci dar viata l-a contrazis si in doua saptamani doi ofiteri implicati in retea de etnobotanice au fost deferiti justiei. Iata ca in 2008 Romania nu figura cu aceasta problema, in 2010 Romania se bucura de 400 de mii de magazine de vise cu 500 de mii de consumatori, iar acum  se bate pe podiumu in Europa in ceea ce priveste consumul”, a spus Cezar Preda.

Deputatul de Buzau este de parere ca acest fenomen nu ar fi luat a amploare atat de mare daca autoritatile nu ar deveni uneori complici. „Eu stiu ca nu e interesant pentru Putere ce spun, cum nu a fost nici pentru puterea noastra, eu imi fac datoria si mai pun o data. Nu exista o dezvoltare exponentiala a acestui consum fara complicitatea autoritatilor pentru ca adolescentii, in dorinta de a iesi in evidenta, fumeaza, consuma etnobotanice, poate asa vor fi si ei in atentia celorlalti colegi. Buzaul este un fief al consumului de etnobotanice”, a adaugat deputatul Cezar Preda.

Cezar Preda a legat cazul consumului de etnobotanice din Buzau cu cel disparitiei copiilor, subiect venit pe fondul disparitiei unei adolecsnte de 15 ani din Bucuresti, zilele trecute. „As lega aceasta treaba de disparitia copiilor nostri, a fost nevoie sa se implice STS sa gasim pe cineva, serviciu care nu este creat sa caute copiii disparuti. In Romania dupa ce dispare un copil nu il cauta nimeni, daca apare bine, daca nu,nu. Trebuie facut ceva si daca nu avem ministru de Interne si nu face nimic, se vede. Eu cred ca aici trebuie facut si dezvoltat un sistem de securizare a persoanei si in primul rand cu ceea ce inseamna disparitiile juvenile, dar poate nu e de interes ca nu produce bani si spaga”, a spus Cezar Preda.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.