În actualul context internațional, timpul „diplomației sterile” a trecut și a venit vremea unei diplomații extrem de pragmatice, cu obiective asumate și soluții concrete, a declarat președintele Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Cezar Preda.

„Timpul diplomației sterile a trecut, este vremea unei diplomații extrem de pragmatice, cu obiective asumate, cu soluții concrete, cuantificate în valori materiale și în resurse umane; și atunci, ambele provocări – lupta împotriva terorismului și rezolvarea crizei migranților – își vor găsi soluția”, a susținut Preda la o întâlnire organizată de Comisia pentru afaceri europene.

În ceea ce privește stabilitatea în regiune, Cezar Preda a spus că triunghiul este cea mai stabilă figură geometrică, iar vârfurile acestuia sunt Turcia, România și Marea Neagră: „În acest triunghi avem două vârfuri. Unul este Turcia, unul este România și cred că celălalt vârf este Marea Neagră. Cine construiește acest triunghi al stabilității maxime poate să fie o forță în ceea ce privește viitorul Europei”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.