Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziţionării unui serviciu juridic de consultanţă, informare, asistenţă şi reprezentare a UAT- Judeţul Buzău/Consiliul Judeţean Buzău în realizarea şi implementarea „Planului de Investiţii pe Termen Lung pentru perioada 2008-2038 privind Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Buzău” a generat discuţii aprise astăzi, în şedinţa de Consiliu Judeţean. Consilierii PDL şi cei de la PP-DD au votat împotriva proiectului de hotărâre, pe motiv că se cheltuiesc prea mulţi bani.

„Ne-am opus achiziției de consiliere juridică pentru masterplan pentru că noi considerăm că instituția are un departament juridic bine pus la punct ce ar putea să se ocupe cu succes de această problemă mai ales că în ședința de astăzi am aprobat pentru un alt proiect renunțarea la externalizarea unui astfel de serviciu. Este vorba de practică legislativă pe care toată lume a o cunoaște și o poate lua din Monitorul Oficial și credem că suma de 70.000 de euro s-ar putea reduce dacă s-ar folosi aparatul propriu”, a declarat consilierul democrat-liberal Raul Florescu.

Şi consilierii PP-DD văd nejustificată cheltuiala pentru achiziţionarea unui serviciu de consultanţă necesar derulării proiectului de gestionare a deşeurilor.

Laurențiu Gavrilă, secretarul Consiliului Județean Buzău, a încercat să explice contestatarilor faptul că un jurist nu se poate ocupa chiar de toate domeniile.

„Am fost, sunt și voi fi un susținător al profesiei de consilier juridic. Îmi doresc, ca, capacitățile colegilor mei și ale mele să ne permită să abordăm orice fel de subiect dar în această privință trebuie să recunoaștem că sunt zone pe care nu le putem acoperi oricât de mult ne-am strădui. Dacă am avea în vedere orgoliul profesional și nu am ține cont de interesele județului în elaborarea unor astfel de programe abia atunci cred că am face rău instituțiilor în care lucrăm. Sunt firme de avocatură care cu asta se ocupă şi suntem convinşi că ei ar rezolva lucrurile în timpul foarte scurt pe care noi îl avem la dispoziţie”, a declarat Laurențiu Gavrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.