epa08179095 A researcher at work in the laboratory of Clinical Microbiology, Virology and Emergency Diagnostics of the Luigi Sacco hospital in Milan, Italy, 30 January 2020. The Italian authorities are making medical research measures to deal with the possible emergency of the Coronavirus. EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Cinci  tineri buzoieni întorşi recent din China se află sub monitorizarea medicilor Direcţiei pentru Sănătate Publică Buzău. Fişele buzoienilor au ajuns în atenţia Direcţieide Sănătate Publică Buzău de la fiind transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control. Cu toate că cei cinci buzoieni se simt bine, şi nu prezintă  simptome specifice infecției cu coronavirus, sunt izolați la propriul domiciliu, conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății.

Medicul epidemiolog Carmen Scântei spune că se comunică zilnic cu aceştia şi în cazul în care ar apărea modificări în ceea ce priveşte starea  lor de sănătate care să conducă la indiciile existenţei coronavirusului, aceştia vor fi imediat transportaţi la Spitalul din Capitală. „Discut zilnic personal cu fiecare în parte, îi întreb dacă au febră, care le este starea generală, dacă tușesc sau au dificultăți de respirație. Cei cinci sunt bine şi nu au probleme de  sănătate”, spune medicul epidemiolog Carmen Scântei.

Deocamdată, aceştia se vor afla timp de 14 zile la domiciliu din momentul în care au aterizat pe aeroportul Otopeni. prin izolare voluntară.  Cei cinci buzoieni nu au fost în provinciile care se confruntă cu circulația intensă a coronavirusului, însă  se preferă izolarea şi monitorizarea lor pentru a se exclude orice risc , cele 14 zile repreyentând perioada de incubație a virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.