Bărbatul reținut, apoi arestat, zilele acestea, pentru infracțiunea de tâlhărie, acuzat că și-ar fi deposedat prin violență fosta iubită de un telefon mobil (VEZI AICI DETALII), este Ninel Manea, zis “Rățoi”, fost finanțator al echipei de fotbal din Balta Albă. El a fost implicat într-un dosar de corupție aflat în atenția DGA Buzău, pentru că la mijloc a fost vorba despre un abuz în serviciu pus în sarcina unui polițist de la Rutier. Ancheta de la acea vreme s-a finalizat cu trimiterea în judecată a celor trei părți implicate.

În cazul de tâlhărie de zilele trecute, bărbatul a primit mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile.

Iată ce anunța Direcția Generală Anticorupție Buzău, într-un comunicat de presă (8 octombrie 2020), despre cazul instrumentat anterior:

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat a finalizat cercetările şi a emis rechizitoriul prin care a sesizat instanţa, dispunând trimiterea în judecată a 3 inculpați, respectiv:

– un agent șef adjunct de poliție în cadrul I.P.J. Buzău – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual;

– o persoană fără calitate specială (n.r.: Ninel Manea), cu trecut infracțional, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual;

– o persoană fără calitate specială, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și complicitate la fals intelectual, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

În cauză, cercetările au fost demarate ca urmare a sesizării din oficiu întocmite de lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii D.G.A. – S.J.A. Buzău, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat și în baza ordonanțelor de delegare emise în cauză, s-a reușit probarea activității infracționale a agentului de poliție, reținându-se faptul că acesta și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu referitor la constatatrea comiterii unei contravenții la regimul rutier de către unul dintre ceilalți doi inculpați. În mod concret, în ziua de 4 mai 2019, polițistul și-a desfășurat activitatea pe linia respectării regimului de viteză, pe DN 2 85, în zona localității Oreavucu iar, jurul orei 16.00, aparatul radar a constatat comiterea unei contravenții la regimul rutier de către unul dintre cei doi inculpați care, în calitate de conducător auto, se deplasa în interiorul localității cu viteza de 124 km/h, depășind limita de viteză pe sectorul de drum respectiv cu mai mult de 50 km/h.

În consecință, pe fondul relațiilor de prietenie cu bărbatul care conducea vehiculul, agentul de poliție rutieră a consemnat în mod nereal în procesul verbal de contravenție că fapta a fost comisă de a treia persoană inculpată, aflată pe locul pasagerului, căreia i-a aplicat sancțiunea contravențională a amenzii în cuantum de 1.305 lei și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile, aducând astfel un prejudiciu și o vătămare a drepturilor inculpatei în cauză și, totodată, un folos necuvenit obținut de persoana care conducea, în fapt, vehiculul. Această situație a fost înlesnită de inculpată, care a acceptat să înmâneze permisul de conducere agentului de poliție și să semneze procesul verbal de contravenție, deși acesta cuprindea aspecte nereale, menționând în mod expres în cuprinsul documentului că nu are obiecțiuni cu privire la cele consemnate.

Prin rechizitoriul întocmit s-a propus luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul care conducea vehiculul, reținându-se că acesta încearcă să influențeze coinculpata participantă la comiterea infracțiunii, propunere respinsă de Judecătoria Râmnicu Sărat, iar ca urmare a contestației, la data de 06.10.2020, Tribunalul Buzău a admis contestația și a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.