În ciuda faptului că au primit aprobare de la Ministerul Sănătății, autoritățile buzoiene din sănătate nu pot pune în aplicare decizia ca Spitalul CFR să interneze pacienți cu Covid-19. Direcția de Sănătate Publică s-a orientat către pavilionul de Medicină Internă, dar se lovește în continuare de refuzul conducerii Spitalului CFR Galați, în subordinea căreia se află unitatea de la Buzău.

Responsabilii de la Galați, sustinuți de cei de la Spitalul CFR Buzău, își motivează refuzul prin lipsa unui aviz și din partea Ministerului Transporturilor. În plus, cei de la Buzău invocă și lipsa aparaturii necesare pentru investigarea bolnavilor de coronavirus.

În aceste condiții, DSP Buzău a găsit o soluție de avarie, prin suplimentarea paturilor de la secția exterioară de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Cu toate acestea, numărul locurilor disponibile este insuficient, zeci de buzoieni diagnosticați cu Covid-19 fiind în continuare în izolare la domiciliu, pentru că nu au loc în unitătile în care sunt tratați pacienții cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.