Cei mai curajoşi pompieri buzoieni au fost recompensaţi de către conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Plutonierul Ionuţ Valentin Udatu şi plutonierul major Marian Cătălin Soare au participat la cele mai dificile misiuni din 2019.

„Salvatorul anului 2019” este un angajat al Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, punctul de lucru Beceni. Este vorba despre plutonierul Ionuţ Valentin Udatu, cel care, în vara trecută, a salvat o fată de la înec, gest apreciat deopotrivă de colegii şi şefii săi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.
În iunie, anul trecut, fetiţa de 10 ani a fost salvată de pompierii militari după ce a fost surprinsă de apă pe o insulă formată pe râul Slănic, în localitatea Gura Dimienii, comuna Beceni.
Pompierul buzoian spune că fericirea că a salvat un copil de la înec a contat mai mult decât distincţia primită miercuri.
Distincţia „Pompierul de onoare al anului 2019” i-a fost acordată plutonierului major Marian Cătălin Soare, de la Detaşamentul de pompieri Buzău. Subofiţerul a participat, în 2019, la cele mai dificile intervenţii: incendiul de la depozitul de fier vechi din zona de nord a municipiului Buzău, dar şi la tragicul accident de la C.A. Rosetti, atunci când un microbuz de călători a fost lovit de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată.
Cei doi pompieri au primit distincţiile în cadrul şedinţei de evaluare a activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.