01_vanator_impuscat_3616a468deUn bărbat de 73 de ani din comuna Galbenu, judeţul Brăila, posesor legal de armă de vânătoare, a plecat însoţit de fiul său, în vârstă de 43 de ani şi de nepotul său, în vârstă de 19 ani, către un fond de vânătoare, pentru a vâna păsări.

În momentul în care au ajuns pe un teren ce le aparţine, cultivat cu lucernă şi situat la limita dintre comunele Galbenu şi Bălăceanu, au observat o turmă de oi care pasteau pe terenul ce le apartinea. Cei trei barbati s-au luat la cearta cu paznicul animalelor, iar tânărul în vârstă de 19 ani a luat arma de vânătoare a bunicului său şi a tras un foc de armă asupra unui câine ce însoţea turma de oi, câinele fiind rănit.

Totodată, în urma executării focului, o alică l-a atins şi pe cioban în zona gambei drepte.

Poliţiştii au verificat autorizaţia de vânătoare pe care o deţinea bărbatul în vârstă de 73 de ani şi au constatat că era expirată din data de 21 noiembrie.

Din verificările efectuate, a mai rezultat că nepotul acestuia nu este autorizat să deţină arme şi muniţii.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Buzău au ridicat arma de vânătoare, în vederea cercetărilor şi au întocmit dosar penal, în care sunt cercetaţi atât tânărului în vârstă de 19 ani, cât şi bunicul acestuia.

Faţă de bărbatul în vârstă de 73 de ani a fost dispusă şi măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.