Liderul organizației muncipale a PD-L , Ciprian Ene s-a declarat stupefiat de atitudinea unor funcționari publici care prin atitudinea lor încalcă legea. Ene face referire la acele consilii locale care nu au luat până acum în considerare retragerea sprijinului PD-L anumitor consilieri locali și județeni.

PD-L  se confruntă cu adevărate probleme cu administrațiile publice locale, din câteva localități în speță Valea Râmnicului, Vadu Pașii și cred că și Mărăcineni, așteptăm un răspuns de la acestea cu privire la excluderile care s-au făcut în perioada de după alegerile parlamentare, în sensul că consiliile locale ale acestor comune, nu înțeleg să-i excludă din consiliile locale pe membrii care nu mai au calitatea de mebri PD-L. Din păcate ei au o procedură nu știu unde au învățat-o , eu sunt de-a dreptul scandalizat și vreau să cred că este doar o rea voință și nu o incompetență , pentru că ceea ce fac ei , acțiunile lor sunt la limita penalului în sensul că încalcă legea 215 ” susține președintele organizației municipale PD-L Buzău.

Ciprian Ene, avocat de meserie continuă și spune că atitudinea funcționarilor , mai exact a secretarilor de primării este: ”  un abuz de drept supunând la vot o decizie internă a unui partid,în sensul că membrii nu mai fac parte dintr-un partid și nu mai sunt afiliați politic unui partid, ei supun la vot această hotărâre internă a unui partid, lucru care nu se face. Ei trebuie doar să ia la cunoștință că acei consilieri nu mai sunt afiliați politic și automat să-i excludă, este o procedură strict administrativă și nu este o procedură de ședință de consiliu.

Ene afirmă că până în acest moment au demarat procedurile prealabile , următorul pas fiind acțiunea în instanță: „în perioada următoare voi avea o acțiune cu fiecare dintre aceste comune în contencios-administrativ la Tribunalul Buzău, voi fi nevoit să fac și o plângere penală cu privire la funcționarii publici care nu înțeleg că ei practic încalcă legea printr-o astfel de atitudine” . Infracțiunea de care se fac vinovați în opinia lui Cirpian Ene funcționarii din cele trei administrații este cea de abuza în serviciu contra intereselor publice.

O problemă este însă și la Consiliul Județean unde PD-L a retras sprijinul politic consilierilor : Elena Damian, Adrian Burducea și Ion Burlacu.

Așa cum afirma și liderul democrat liberalilor buzoieni, deputatul Cezar Preda : „le-am retras sprijinul politic, nu poate  ( preşedintele CJ n.r.) să-i ţină mai mult de trei luni. O să le fac plângere penală şi lui Cristi Bîgiu şi secretarului pentru cei trei consilieri judeţeni, văd că în consiliul local s-a respectat decizia PD-L”

Ciprian Ene  spune că speră ca la acest nivel problema să se rezolve mai ușor : ” și la Consiliul Județean este o problemă, vorbim despre cei care conduc județul, sper să rezolvăm pe cale amiabilă și să nu ajungem să ne facem de râs prin instanțele de judecată” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.