Colegiul Economic Buzau a obtinut primul loc la Premiile European Language Label, acordat pentru initiative inovatoare in domeniul predarii si invatarii limbilor straine. European Label (Certificatul European pentru proiecte din domeniul predarii si invatarii limbilor straine) este o initiativa a Comisiei Europene care isi propune sa evidentieze si sa recompenseze cele mai inovatoare si creative proiecte din acest domeniu. In Romania, certificatul European Label se acorda anual. Proiectele selectionate primesc un certificat semnat de Comisarul European pentru Educatie, Formare, Cultura si Multilingvism, si de Ministrul Educatiei si Cercetarii din tara noastra.

Anul acesta, la nivelul ţării noastre prioritatea au constituit-o Limbile straine si incluziunea sociala. Prin promovarea unor metode si instrumente lingvistice adecvate se poate incuraja accesul si o mai buna integrare a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii, ca si schimbarea atitudinii celorlalti fata de aceste grupuri vulnerabile.

          Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc pe 4 martie, la sediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. La festivitate au luat parte  consilierul prezidential Leonard Orban, fost Comisar European pentru Educaţie, Formare, Cultură şi Multilingvism, şeful adjunct al Reprezentanţei Comisiei Europene, Iulia Deutsch, consilierul ministrului Educatiei Augustin Mihalache, precum si directorul  Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Monica Calotă. Colegiul Economic Buzau a fost reprezentat de o delegatie formata din elevele Teodora Urjan si Andreea Galeata, coordonatoarul de proiect, profesorul Cătălina Postovei, precum si directorul Marioara Lungu.

          Cele 13 proiecte premiate anul acesta au abordat o gama variata de tematici, proiectul prezentat de Colegiul Economic Buzau fiind distins cu premiul I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.