Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat deja decizia închiderii colegiului. Mâine, cei peste 1000 de elevi ai colegiului Hasdeu vor rămâne acasă.

Astăzi, la ora 23:00, la Prefectură va avea loc o ședință de urgență ce are drept temă măsurile privind protejarea de infectarea cu noul virus COVID -19. Totul are loc în contextul confirmării primului caz de infectare cu noul virus, dar și de informațiile potrivit cărora un elev de clasa a X-a de la prestigiosul colegiu buzoian ar fi intrat în contact cu pacienta din Pârscov.

Un elev al Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a intrat în contact cu septuagenara, fiind fiul femeii cu care băiatul septuagenarei are o relație.

După sosirea rezultatelor de la București, autoritățile sanitare buzoiene au demarat o anchetă epidemiologică ce îi vizează pe toți cei care au intrat în contact cu pacienta. Deși DSP a refuzat să facă vreo declarație pe acest subiect, se pare că fiul pacientei, partenera acestuia și un adolescent vor testaţi biologic pentru a se stabili dacă sunt purtători ai celui mai temut virus al momentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.