Problema desfiinţării de şcoli, grădiniţe şi clase de la nivelul judeţului Buzău a fost dezbătută la Casa Albă. Prefectul Carmen Ichim a convocat Comisia de Dialog Social, în cadrul căreia au fost discutate motivele pentru care mai multe primării sunt nevoite să închidă unităţi de învăţământ.

”Potrivit primarilor prezenți, în anul școlar 2018-2019 urmează să fie comasate următoarele unități de învățământ:
1. la Nehoiu, Grădinița cu Program Normal ”Floarea de Colț” cu G.P.N. ”Albinuța”, sat Lunca Pripor;
2. în comuna Gura Teghii, Școala Primară Ionaști cu Școala cu clasele 1-8 ”Pamfil Georgescu”;
3. în comuna Zărnești, Școala Primară Fundeni (Luncași) cu Școala Gimnazială ”C-tin Popescu” Fundeni, precum și Grădinița nr. 2 cu Grădinița nr. 1, din Fundeni;
4. în comuna Săpoca, G.P.N. Valea Puțului cu G.P.N. Săpoca;
5. în comuna Pietroasele, Școala Gimnazială Șarânga cu Școala Gimnazială Pietroasele;
6. în comuna Mânzălești, ar urma să fie desființată Școala Primară Buștea, iar clasa a 6-a de aici să funcționeze sub efectiv, cu 9 elevi, la Școala Gimnazială Mânzălești sau în regim simultan cu altă clasă.
Deciziile luate de autoritățile locale au ca argument numărul tot mai mic de preșcolari și școlari înscriși în unitățile de învățământ propuse pentru comasare și cheltuielile foarte mari cu întreținerea imobilelor unde funcționează unitățile de învățământ. Prefectul Carmen Ichim a atras atenția reprezentanților U.A.T.-urilor că trebuie, în continuare, să se ocupe de conservarea spațiilor acestor școli care urmează să fie desființate, pentru a se evita degradarea sau distrugerea lor”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.
Concluziile ședinței urmează să fie trimise la Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, pentru a fi discutate în prima ședință a Comisiei de Dialog Social Tripartit (Guvern, sindicate, patronate). Totodată primarii buzoieni au fost invitați să participe, până cel târziu în data de 5 martie, la o întâlnire în care să prezinte situația tuturor grădinițelor și școlilor recent reabilitate, a celor desființate și să formuleze propuneri cu privire la destinația pe care ar putea să o dea acestor spații, în beneficiul comunităților locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.