gratarVreți să ieșiți la grătar în zilele libere? Trebuie să știți că nici anul acesta nu veți avea la dispoziție locuri special amenajate pentru picnic. Astfel că buzoienii vor trebui să facă grătar tot pe terenuri private, și cel mai probabil cotra unei taxe modice percepută de proprietari în contul contractului încheiat cu firme de salubrizare care vor strânge gunoiul în urma gratargiilor.

Pe tot parcursul vacantei de 1 mai, ofițeri ai gărzii de mediu, în tandem cu cadre ale jandarmeriei vor supraveghea atent locurile în care se organizează ad-hoc grătare.

De altfel, în perioada 1-4 mai, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău va intensifica măsurile şi acţiunile specifice de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor, urmărindu-se, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale precum şi a celor care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

Jandarmii vor patrula zilnic în zonele şi arterele intens circulate şi vor acţiona cu pecădere în vederea: prevenirii şi combaterii oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuiri socială; depistării, identificării şi dispunerii măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizării şi descurajării grupurilor de tineri cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Totodată, jandarmii montani vor executa misiunii de ordine publică în zona posturilor montane în scopul menţinerii unui climat de linişte, prevenirii şi combaterii infracţiunilor, îndrumării şi informării turiştilor aflaţi pe traseele montane, iar dacă situaţia va impune jandarmii montani vor acţiona în vederea salvării şi evacuării eventualilor turişti aflaţi în dificultate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.