La câteva luni de la condamnarea definitivă a lui Cosmin Dan, tânărul care și-a ars de vie fosta iubită (Valentina), într-un apartament de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, doi dintre prietenii acestuia, martori ai nenorocirii, au fost trimiși în judecată pentru infracțiunea de complicitate la crimă prin cruzimi.

Este vorba despre cei doi amici care i-au adus criminalului sticla cu benzină pe care Cosmin Dan a folosit-o pentru a o stropi și-i da foc Valentinei, lăsând-o apoi să ardă ca o torță, în dormitor. 

În cadrul procesului de crimă, Alexandru N. și Radu Ștefan C. au fost doar martori, însă, în toată această perioadă, procurorii au desfășurat o anchetă paralelă care a vizat chiar ipoteza complicității, variantă conturată printr-un rechizitoriu întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, document înregistrat la Tribunal în data de 5 martie. Inclusiv declarațiile martorilor din cadrul primului proces au cântărit greu la ancheta prin care cei doi au fost trimiși în judecată.

În noul proces, în cadrul căruia se va stabili dacă cei doi tineri au fost sau nu complici, părinții Valentinei s-au constituit părți civile/vătămate, alături de Asociația de Proprietari. 

Reamintim că, în octombrie 2020, tânărul Cosmin Dan a fost condamnat definitiv, la 24 de ani de închisoare și la plata de daune morale și materiale de 160.000 de euro către părinții fetei, Curtea de Apel menținând, în mare, sentința dată inițial de Tribunalul Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.