Problemele invocate în dosarul deschis în cazul profesorului de muzică Leon Rusu de Serviciul de Investigaţii Criminale din IPJ erau cunoscute de câteva zile de conducerea Şcolii nr. 1, pe care le-a comunicat reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar ajunseseră anul trecut şi la cunoştinţa  Poliţiei. Anul trecut, o situaţie similară semnalată de o elevă de la Şcoala nr.15 a ajuns în atenţia organelor de anchetă ale Poliţiei, dar nu s-a soldat cu vreo măsură legală împotriva profesorului, pentru că totul s-ar fi peterecut în timpul orelor de meditație când profesorul s-ar fi comportat indecent cu fata.

Săptămâna trecută, miercuri, profesorul a venit băut la ore, fiind trimis acasă de directoarea Şcolii nr.1. Ulterior elevele s-au plâns că profesorul le-a mângâiat în zonele intime şi că avea un limbaj cu conotaţii sexuale. Întâmplarea a ajuns la urechile reprezentanţilor mass-media care au solicitat informaţii de la IPJ privind eventuale sesizări oficiale referitoare la comportamentul deviant al dascălului. Poliţiştii de la Municipiu s-au sesizat “din oficiu”, cercetările fiind apoi preluate de cei de la Investigaţii Criminale.

Reamintim că profesorul de muzică Leon Rusu, care predă şi la Şcoala nr.15, a fost reţinut, aseară, de Poliţie, pentru 24 de ore, fiind acuzat de corupţie sexuală. El a fost ridicat de poliţişti în timp ce se afla la  şcoală. Elevele de gimnaziu audiate au declarat că atunci când se forma corul, în momentul în care profesorul le aranja, erau pipăite în zonele intime. Varianta a fost confirmată şi de colegii de clasă audiaţi de asemenea la Poliţie şi care au observat comportamentul imoral al dascălului.

Leon Rusu este fost inspector de muzică şi membru al corului Lira.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.