Situată în extremitatea nord estică a județului, la limita cu județul Brăila, comuna Balta Albă este formată din satele Amara, Balta Albă (care este și reședință), Băile și Stăvărăști. Localitatea a fost pentru prima oară atestată documentar în secolul al XVIII-lea, când boierul Dumitru Seceleanu a înfiinţat o livadă de 100 ha, un atelier de covoare, un uscător de fructe şi produs marmeladă, o distilerie de rachiu, dar a pus şi bazele staţiunii Balta Albă, prin construirea unor cabinete şi a primelor instalaţii pentru tratamentul afecţiunilor reumatice. Pe teritoriul comunei se află lacurile Amara și Balta Albă, ultimul constituind, împreună cu zona înconjurătoare, o rezervație naturală geologică și zoologică.
Conform recensământului din 2011, populația comunei Balta Albă se ridică la 2.590 de locuitori, în prezent populaţia totală a comunei fiind de 2.714 locuitori.
Comuna Balta Albă este administrată în prezent de primarul Ionel Marin, care a dovedit în ultimii patru ani că cele mai bune rezultate pentru comunitate se obțin doar în urma unui efort de echipă. A demonstrat că înțelegerea nevoilor oamenilor este esențială pentru transformarea localității într-o comunitate prosperă și sigură. Felul în care a administrat comuna în ultimii ani demonstrează că acesta este un bun gospodar, capabil să gestioneze situații dificile, care știe să apere interesele cetățenilor săi, care pune bunăstarea acestora mai presus de interesele personale, reușind transformarea acesteia într-o localitate înfloritoare, așa cum ar trebui să fie orice comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.