Ploile din ultimile ore au afectat puternic comuna Verneşti. Pârâul Nişcov a crescut foarte mult, iar digul de protecţie a cedat şi a inundat mai multe gospodării. Primarul Daniel Năstase a stat toată noaptea de pază şi şi-a scos utilajele proprii din garaj pentru a construi diguri în faţa apelor revărsate.

Locuitorii din comuna Verneşti şi autorităţile locale spun că nu au văzut niciodată pârâul Nişcov atât de mare. Noaptea trecută aproape că depăşise digurile, iar pe alocuri apa a spart digul şi a inundat gospodăriile aflate în imediata apropiere. Toată noaptea localnicii au stat cu bagajele făcute pentru a fugi din calea apelor.

„Am făcut noapte albă. Nişcovul creştea văzând cu ochii şi nu puteam face nimic. La un moment dat s-a rupt digul în două zone, oamenii erau speciaţi şi a trebuit să intervenim cu un utilaj al Primăriei dar am scos şi utilajele mele din garaj pentru a reuşi să limităm cât de cât prporţiile dezastrului. Asta este, albia pârâului nu a mai fost de mult decolmatată, activitate care trebuia prestată de cei de la Apele Române, şi asta s-a întâmplat. Am luat deja legătura cu Prefectura şi cu sprijinul lor şi al nostru trebuie refăcut digul pentru că oamenii sunt în pericol”, a declarat primarul comunei Verneşti, Daniel Năstase.

Din fericire, ploile s-au oprit, iar nivelul pârâului Nişcov a scăzut, astfel că primarul a început deja reparaţiile digului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.