Zeci de angajatori s-au plâns Instituției prefectului că nu și-au primit banii pentru concediile medicale ale angajaţilor. Prefectul Carmen Ichim a solicitat explicaţii din partea Casei Judeţene de Sănătate. Reprezentanții instituției spun că nu a mai avut alocat buget pentru plata concediilor medicale din luna august a acestui an şi, prin urmare, nu au mai fost făcute plăţi nici pentru agenţii economici şi nici pentru persoanele fizice.Prin urmare, la această oră, s-au strâns vreo 30 de cutii cu dosare care aşteaptă să fie aprobate şi date în plată.

,,Sunt enorm de multe dosare! Dacă ne dă mâine buget – suma pe care am cerut-o acum este de peste şapte milioane lei noi, tot week-endul viitor vom sta la serviciu ca să aprobăm aceste concedii me dicale şi să plătim”, a spus directorul Casei Judeţene de Sănătate, Simona Anghel.

Potrivit legii, în cazul unui angajat care intră în concediu medical, primele cinci zile sunt suportate de angajator, iar de la a şasea zi în sus indemnizaţia este plătită de stat. Potrivit legii, firma plăteşte aceşti bani şi îi recuperează ulterior de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Chiar dacă legea prevede că sumele suportate de angajator se recuperează în termen de 60 de zile de la data depunerii cererii, sunt firme care aşteaptă de mai multă vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.