La Buzău, în cadrul Sezonului cultural Franța –România, Pierre DONORE, din Franța, va susține un concert pe scena Sălii Mari de la Consiliul Județean Buzău, miercuri, 15 mai, de la ora 19.
Prin acest eveniment muzical, Centrul Cultural Francofon Buzău vă invită să descoperiți cântecele unui artist cu origini române, bunicii lui fiind din zona Moldovei. Muzician, autor și compozitor de cântece în limba franceză, Pierre Donoré a editat 4 albume care s-au bucurat de un mare succes în Franța și în alte țări, dovadă fiind recitalurile sale la Olympia și la Casino de Paris, săli celebre pentru confirmarea unor artiști. Proiectul lui Pierre Donoré de promovare a culturii și a limbii franceze prin muzică se va desfășura în 12 orașe din România: București, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Râmnicu-Vălcea, Târgu-Jiu, Baia Mare, Buzău, Pitești, Timișoara, Craiova și Sibiu.
Alături de Pierre Donoré și de alți doi artiști francezi, elevii din corul „Crescendo” (dirijor dna prof. Marilena Rădulescu) de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău vor interpreta 5 piese, în limba română (Trandafir de la Moldova) și în limba franceză, de pe albumele muzicianului francez: Debout, Barcelone, La force que tu n’ as pas , Soleil de Casa. Pierre Donoré, prin Centrul Cultural Francofon Buzău, va pune la dispoziția profesorilor interesați clipuri, interviuri, fragmente din spectacolele lui cu scopul utilizării acestora în timpul orelor de limba franceză sau în activitățile extrașcolare dedicate învățării limbii franceze.
Organizatorii îi așteaptă cu drag, la acest concert muzical, inedit pentru orașul Buzău, pe toți iubitorii muzicii franceze și francofone.
Intrarea este liberă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.