Reprezentanții Bibliotecii Județene organizează un concurs de cultură generală pentru elevi. Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, va avea loc concursul „Bibliotecarul întreabă, cititorii răspund!”.

Este vorba despre o competiție care își propune cunoașterea scriitorilor români și a celor mai importante opere, cunoaș terea celor mai importante evenimente din istoria poporului român, cât și cunoașterea spațiului carpato-danubiano-pontic.

La concurs pot participa elevi de gimnaziu și elevi de liceu din instituțiile de învățământ din județ, competiția urmând să se desfășoare pe două niveluri de vârstă: clasele V-VIII și clasele IX-XII. Pentru participare este nevoie de permis de intrare la bibliotecă.  Înscrierea se va face individual, la Biblioteca Ju dețeană, la sediul central – Galleria Mall, până pe 10 ianuarie. Elevii minori vor fi înscriși la concurs de către unul dintre părinți.

În cadrul competiției ce va avea loc pe 15 ianuarie, concurenții vor răspunde în scris la 30 de întrebări din tematica stabilită (câte 10 întrebări din fiecare domeniu), iar juriul va acorda un punctaj pentru fiecare concurent. Dacă mai mulți concurenți vor avea același punctaj, vor exista întrebări suplimentare, cu un grad de dificultate sporit.

Potrivit organizatorilor, tematica concursului va cuprinde subiecte de lite ratură română, istoria Ro mâniei și geografia Ro mâniei.

La final, se vor acorda trei premii pentru fiecare nivel, iar rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media și în mediul virtual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.