A doua editie a concursului judetean “Unitate si diversitate in matematica”, a reunit, saptamana trecuta, 240 de elevi din mediul rural, de la clasele din ciclul primar si gimnazial.

Organizatorii au fost Inspectoratul Judetean Scolar Buzau, Colegiul Economic Buzau si scolile generale din comunele Pietroasele, Breaza, Naeni, Sahateni, Ulmeni si Merei. La competitie au participat copii de la clasa a III-a pana la clasa a VIII-a inclusiv, subiectele au fost concepute pentru fiecare categorie de varsta, intrecerea avand loc la Scoala din Saranga, comuna Pietroasele, dupa ce prima editie fusese gazduita de Scoala din Ulmeni.

Perspicacitatea si munca elevilor au fost recompensate pe masura, concursul avand atat rol de verificare a cunostintelor la un nivel inalt cat si de incurajare, stimularea copiilor fiind, de altfel, obiectivul-cheie al intregii actiuni.

Pentru concursul judetean “Unitate si diversitate in matematica”, oraganizatorii au oferit cate trei premii pentru fiecare nivel de clasa. Recompensa materiala destinata copiilor care au rezolvat cel mai bine problemele de matematica a fost posibila datorita sustinerii primariilor din comunele Pietroasele, Breaza, Naeni, Sahateni, Ulmeni si Merei. Intrucat ambele editii au fost de succes, organizatorii isi doresc sa continue traditia acestui concurs si anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.