După declararea focarului și după ce în presă au apărut mai multe informații cu privire la infectările din cămimul de bătrâni Alexandru Marghiloman, conducerea centrului a postat pe Facebook un mesaj prin care explică în ce condiții se desfășoară activitatea.

„Caminul nostru trece in aceste zile prin cea mai grea situatie din existenta sa.
Nu vom raspunde direct informatiilor care tot apar in spatiul public, caci fiecare dintre cei care fac afirmatii, o fac printr-un filtru propriu.
Echipa Complexului lucreaza din data de 01.04.2020 in doua grupe distincte – nu ne-am intalnit toti niciodata in ultimele 5 luni. Am implementat aceasta masura inainte ca ea sa devina obligatorie prin lege.
Echipamentul de protectie a fost asigurat in permanenta, la fel si substantele dezinfectante pentru spatii si pentru uzul personalului.
Avem zona de triaj separata de cladirea unde sunt cazati beneficiarii si accesul persoanelor din exterior a fost restrictionat in toata aceasta perioada.
Circuitele din interiorul institutiei au fost stabilite prin proceduri interne iar personalul a fost intruit si a lucrat in permanenta conform normelor.
Am fost testati la fiecare inceput de tura si niciodata nu au fost depistate persoane pozitive. Pana pe data de 14.
Atunci CUM ?
Este intrebarea care ne framanta si pe noi, de o saptamana.
Este usor sa arunci cu pietre de pe partea cealalta a gardului. Dar pietrele lovesc in oameni care, in ultimele 5 luni, si-au dedicat timpul doar serviciului.
Am fost si suntem in continuare izolati departe de familii, muncim in conditii similare unui spital, poate si mai stricte, suferim alaturi de fiecare dintre oamenii pe care ii ingrijim de ani de zile.
Momentan ne rugam bunului Dumnezeu sa fie si el alaturi de noi. Sa depasim cu totii acest cosmar si sa ii avem alaturi pe toti batranii din camin.
Decat pietre, poate o rugaciune ar face mai mult”, se arată în mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.