Consilierii locali au respins joi proiectul de hotărâre privind dizolvarea asocierii în participațiune dintre Municipiul Buzău și societatea comercială Elcar Gid, având ca obiect întreținerea și exploatarea patinoarului Ice Magic. La ședința ordinară de luna trecută, aleșii municipali votaseră respectivul proiect, însă executivul Primăriei a decis ca punerea sa în plicare să aibă loc doar după o consultare a serviciului juridic al Prefecturii; în urma precizărilor primite, conform cărora acest proiect de hotărâre trebuie adoptat cu majoritate de două treimi, votul a fost reluat joi, dar nu a întrunit majoritatea calificată.

Proiectul de hotărâre prevedea încetarea asocierii în participaţiune între Municipiul Buzău şi SC Elcar Gid SRL, prin dizolvare şi lichidare,  prin consimţământul comun al celor doi asociaţi. Patinoarul ar fi reintrat în administrarea consiliului local, iar bunurile constituind aportul Elcar Gid ar fi fost preluate de consiliul local contra sumei 734.298 euro.

În aceste condiții, este probabil ca patronul Elcar Gid, care a declarat în mai multe rânduri în fața consilierilor locali că exploatarea patinoarului nu mai este profitabilă, să nu îl redeschidă iarna viitoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.