P1140033In urma unui control care a durat mai bine de o luna, desfasurat de Curtea de Conturi la Urbis Serv anul trecut, Departamentul de Coordonare a Verificarii Bugetelor Unitatilor Administrativ – Teritoriale din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei si Camerei de Conturi Buzau a descoperit mai multe nereguli in cadrul societatii. Din acest motiv, unitatea de control a cerut suspendarea din functii atat a directorului executiv Petre Burada cat si a directorului economic al societatii comerciale, Maria Lazar.

Curtea de Conturi a facut solicitarea in baza unui raport de expertiza contabila extrajudiciara, consilierii municipali trebuind sa decida soarta celor doi in cadrul sedintei de Consiliu Local de ieri.

Petre Burada, directorul Urbis Serv considera ca cererea Curtii de Conturi este abuziva si refuza sa se conformeze.

“Este vorba despre un control care a durat mai bine de o luna. Inspectorii m-au intrebat despre salarii si alte lucruri. Printre altele, unul dintre ei m-a intrebat de ce am dat cainilor comunitari sa manance mai mult de 7 zile sau de ce nu le-am dat drumul pe strazi. Recomandarea de suspendare din functie mie nu mi se pare normala, de altfel am si atacat in instanta acest raport. Primul termen a fost in ianuarie, iar Curtea de Conturi nu s-a prezentat si procesul s-a amanat”, a declarat Petre Burada.

Solicitarea Curtii de Conturi prin care se cerea Consiliului de Administratie eliberarea din functie a directorului Petre Burada  nu a avut niciun efect. Membrii consiliului s-au spalat pe maini si au pasat decizia catre Consiliul Local Municipal, motivand faptul ca Urbis apartine Primariei. In sedinta de astazi, alesi municipali au decis pastrarea in functie a lui Burada.

Consilierii locali au trebuit să decidă ieri daca Petre Burada elibera functia sau ramanea în funcţia de director al Urbis. Burada s-a prezentat în şedinţă pentru a demonta acuzele şi a-şi păstra funcţia. A catalogat controlul ca unul „cu dedicaţie”.

Consilierii municipali USL i-au acordat în continuare votul de încredere. Dovada faptului ca alesii locali s-au facut pres peste decizia Curtii de Conturi sa il apere pe Burada sta faptul ca numai sase  maini, ale consilierilor PDL si PPDD, s-au ridicat în favoarea demiterii acestuia de la conducerea Urbis Serv.

În urma controalelor, Curtea de Conturi a cerut şi demiterea directorului economic al Urbis Serv, Maria Lazăr. În baza votului consilierilor şi aceasta şi-a păstrat funcţia. Rămâne acum ca Tribunalul Buzău, unde se judecă această speţă, să hotărască dacă Burada e sau nu vinovat si dacă va ramine director la Urbis sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.