Consilierul local independent, Constantin Ionescu, afirmă că va vota împotriva noii organigrame, care va fi supusă aprobării în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Buzău, programată pentru marți, 18 octombrie.

„Votul meu este categoric pentru respingerea noii organigrame a Primăriei Buzău.Motivele opţiunii mele sunt următoarele: prin nouă organigramă se ascunde intenţia Primarului de a lasă fără loc de muncă peste 300 de poliţişti locali, nu în baza vreunui argument legal, ci în baza unui raport al Curţii de Conturi care este luat drept lege. Nu putem folosi Rapoartele Curţii de Conturi preferenţial. Când ne convin, le folosim în loc de lege, iar când nu ne convin le atacăm în instanţa şi nu le recunoaştem. Că exemplu în dată de 26.01.2015 cu nr.1673, Curtea de Conturi a emis un raport cu privire la circulaţia şi folosirea ilegală de către transportatorii privaţi, în regim maxi-taxi, a traseelor şi staţiilor transportului public ,,Transbus”. Acest raport nu este respectat şi pus în practică nici astăzi.Scoaterea din joc a majorităţii angajaţilor Poliţiei locale este profund periculoasă. Nu am văzut nicio analiză din partea Primăriei care să spună cum vor înlocui deficitul de securitate creat prin eliminarea poliţiştilor locali. Avem şcoli, grădiniţe, în oraşul asta, avem copii de protejat. Nu poţi fi iresponsabil în asemenea măsură, doar pentru a da contracte firmelor private. Deasemeni mă aşteptăm la o reacţie a inspectorului general şcolar cu privire la vidul de securitate creat dar…..Votez împotriva şi pentru că nu s-a explicat cetăţenilor adevărul şi anume că în locul poliţiştilor locali angajaţi pentru pază unităţilor şcolare, vor fi angajate firme private care vor fi plătite tot din banii buzoienilor.
Încă un motiv de opoziţie este acela că nu s-a făcut o analiză cu ce urmează să se întâmple cu atâtea sute de oameni concediaţi. Nu poţi că printr-o semnătură să nenorocesti sute de familii, fără să le oferi în schimb o alternativă.Populismul legat de eficientizarea bugetului municipiului are la baza o mare minciună. Nu se va face nicio economie la bugetul local prin concedierea poliţiştilor locali. Vom plăti mai mult de fapt, pentru că locul poliţiştilor va fi luat de firme private.Sper că toţi consilierii cu responsabilitate, inclusiv cei ai PSD, să ia aminte la implicaţiile grave pe care le ascunde nouă organigramă şi să o respingă marţi, la şedinţa extraordinară,” se arată într-un comunicat de presă semnat de Constantin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.