În perioada 5-9 ianuarie 2019, cu sprijinul Consiliului Judeţean, o echipă de juniori din Judeţul Buzău a participat la un turneu de fotbal dedicat jucătorilor cu vârsta cuprinse între 12 şi 14 ani, în Ţara Bascilor. Echipa a fost alcătuită din 9 elevi ai secţiei „fotbal” a Liceului cu Program Sportiv ”Iolanda Balaş Soter” din Buzău şi antrenorul Ionuţ Damir. Urmare a acestei participări, a luat naştere un parteneriat care va permite în continuare prezenţa şi pregătirea sportivilor buzoieni în Ţara Bascilor.

Consiliul Judeţean Buzău a sprijinit participarea a 9 elevi din cadrul Liceului cu Program Sportiv Buzău, însoţiţi de un antrenor, la un Turneu de fotbal pentru juniori cu vârste cuprinse între 12-14 ani, în Ţara Bascilor. Delegaţia a fost însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu şi de vicepreşedintele Clubului de fotbal Athletic Bilbao, Jose Angel Corres Abasaolo.

Activitatea a fost organizată de Consulatul General al României la Bilbao, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie din Bilbao, iar participarea echipei Liceului cu Program Sportiv ”Iolanda Balaş Soter” Buzău a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău. Dezvoltarea relaţiilor dintre Consiliul Judeţean Buzău şi oficialităţile din Spania, dar mai ales din Ţara Bascilor, are la bază stabilirea unor schimburi de experienţă în mai multe domenii. Unul dintre ele se referă la organizarea şi promovarea participării comune la manifestări sportive, în special pentru juniori.

În cadrul acestei deplasări, elevii au vizitat Stadionul Clubului Athletic Bilbao dar şi Consulatul General al României la Bilbao.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.