1-constantintoma-asConform celei mai recente ediţii a Top-ului Forbes România, omul de afaceri Constantin Toma, proprietarul Grup Romet, rămâne cel mai bogat dintre milionarii Buzăului.  Avere sa a fost estimată la 29 de milioane de euro, în scădere cu două milioane de euro în ultimii trei ani. Constantin Toma, în vârstă de 54 de ani, are afaceri în domeniile industria apei, agricultură, prelucrarea lemnului şi turism. Constantin Toma este de meserie inginer TCM. A intrat în afaceri în primii ani de după Revoluţie.

În cei 20 de ani de muncă, Constantin  Toma a pus pe picoare un holding cu afaceri de peste 200 de milioane de euro, compusă din companii care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum echipamente pentru industria apei, industria energetică sau pentru irigaţii. În prezent lucrează şi circa 8.000 hectare de teren, cultivat cu plante tehnice, iar mai nou vrea să crească şi animale, urmând ca în timp să facă şi procesare, poate chiar să apeleze la fonduri europene nerambursabile, practic să închidă cercul.
În clasamentul Forbes se mai află afaceriştii buzoieni, Gheorghe Manole şi Vasile Domente, proprietari ai Eximprod. În ultimul an, afacerile celor doi, în domniul viticol s-au redus cu 50 %. La polul opus, cele din domeniul energiei, prin Compania Eximprod, au crescut cu 51%. Asta a făcut ca per ansamblu cei doi asociaţi să câştige mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.