Deputatul Marcel Ciolacu a anunţat, zilele trecute, că Ministerul Transporturilor a demarat licitaţia pentru studiul de fezabilitate al proiectului privind construcția centurii de este a municipiului Buzău. Practic, este primul pas important de 11 ani încoace în derularea proiectului, 2007 fiind anul când municipalitatea a făcut publică intenţia de a construi şosea de centură în estul municipiului.

Preşedintele PSD Buzău, Marcel Cioalcu, a anunţat zilele trecute că Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Autostrăzi si Infrastructură Rutieră, a demarat procedura de licitaţie pentru studiul de fezabilitate al proiectului.
Proiectul de construire a unui drum ocolitor care să lege ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila a fost vehiculat de municipalitatea buzoiană încă din 2007. Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă jumătate, de aproximativ doi kilometri lungime, pe drumul comunal 15, pe care municipalitatea a apucat să-l treacă încă din 2007 în administrarea Companiei de Naţionale de Drumuri Naţionale.
Din păcate, deşi a fost anunţat în urmă cu 11 ani de către şefii administraţiei locale, proiectul amenajării centurii de est a orasului Buzău a bătut pasul pe loc, deoarece nu a constituit cu adevărat un obiectiv prioritar pentru responsabilii din administraţia locală, fiind folosit doar ca subiect de propagandă în campania electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.