maternitate inaugurataClădirea noii maternităţi, inaugurată doar “de poză” la 1 iunie 2012, a fost finalizată de constructor abia anul acesta. Până a putea fi inaugurată, însă, este nevoie de o staţie de oxigen şi trebuie să fie dotată cu aparatură medicală.

Deschiderea noii maternităţi naşte discuţii între consilierii judeţeni. Astăzi, în cadrul Şedinţei de Consiliu Judeţean, consilierul PDL Raul Florescu, i-a cerul preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristi Bâgiu , să spună care este starea maternităţii şi când va putea fi deschisă. Răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean a fost cât se poate de explicit:

„Lucrările la clădire au fost finalizate abia la finele lunii iulie anul acesta. Trebuia plătită o ultimă factură către constructor iar noi nu am fost de acord să o plătim pentru că lucrarea nu era finalizată, constructorul ne-a dat în judecată, am cerut o expertiză și s-a demonstrat că am avut dreptate iar mare parte din această factură a fost dată la o parte. Apoi, o perioadă, constructorul nu a mai vrut să lucreze, am avut mai multe întâlniri, s-a luat din nou de lucru într-un târziu și abia acum, în luna iulie s-a finalizat”, a explicat Cristi Bâgiu în cadrul Şedinţei de Consiliu Judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că deschiderea maternităţii este unul dintre obiectivele sale principale.

„Eu aștept să se deschidă maternitatea nu doar subiectul noii maternități și cred că același lucru și-l doresc majoritatea buzoienilor. Mai există niște probleme la modalitatea de alimentare cu oxigen și suntem în tratative cu cei de la Linde Gas pentru a face o stație de oxigen. Suntem în discuții cu Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății pentru a putea primi fonduri pentru dotarea maternității iar dacă nu, vom încerca să contractăm.  Avem comandat un studiu și avem rezultatele, știm ce aparatură ne trebuie și vreau să văd maternitatea funcțională nu doar o poză cu niște aparatură închiriată iar acolo nu vreau să mă găsiți pe mine sau alți consilieri înconjurați de medici ci oameni care să poată folosi această maternitate”, a completat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.