Crucea Roșie a organizat vineri, un târg de sănătate. Timp de trei ore, buzoienii care au trecut prin Piața Daciei și-au putut face câteva investigații minime pentru a-și afla starea de sănătate. Sute de persoane s-au oprit la cortul amplasat în centrul orașului pentru a-și testa glicemia sau pentru a-și măsura tensiunea arterială. De asemenea, trecătorii au fost îndemnați să meargă să doneze sânge având în vedere că nevoia din spitale este foarte mare în această perioadă.”Voluntarii noștri măsoară tensiunea arterială și glicemia, distribuim materiale informative pentru a îndemna buzoienii să doneze sânge și am făcut și câteva demonstrații de prim ajutor și am prezentat trusa pentru situații de urgență pe care orice persoană ar trebui să o aibă în casă”, a declarat Florea Bîrzu, directorul Crucii Roșii Buzău.

De asemenea, cei mai mici dintre trecători au putut beneficia de consultații stomatologice gratuite. Copiii însoțiți de părinți au fost consultați de un medic, care le-a oferit și recomandări pentru a avea o dantură sănătoasă.

”Este o nouă acțiune împreună cu Crucea Roșie Buzău de conștientizare a importanței sănătății orale, în cadrul căreia am oferit consultații gratuite pentru copiii care au venit însoțiți de părinți. De regulă, descoperim mulți copii cu probleme stomatolgice și prin astfel de acțiuni încercăm să educăm populația din Buzău să-și aducă micuții cât mai devreme la stomatolog”, a spus dr. Bogdan Marin, medic stomatolog.

Voluntarii de la Crucea roșie au distribuit și pliante prin care îndeamnă oamenii să doneze sânge sau alimente pentru cei nevoiași.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.