Cazul fetei în vârstă de 20 de ani care a decedat la evenimentul care s-a desfășurat în week-end la Buzău naște controverse. Primele concluzii ale legiștilor arată că tânără ar fi putut fi salvată dacă o ambulanță ar fi fost prezentă în Piața Dacia și fata ar fi primit ajutor medical într-un timp mai scurt. Inițial, tânără a fost ajutată doar de voluntarii care se aflau la punctul de prim-ajutor amenajat în centrul orașului. Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Buzău spun că nu li s-a cerut o autospecială la acest eveniment.

De cealaltă parte, reprezentanții firmei organizatoare spun că s-a cerut prezența unui echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță, dar nu li s-a răspuns solicitării.

Ne exprimăm profundul regret pentru cele întâmplate. Gândurile şi întreagă noastră compasiune merg către familiile celor afectaţi de această tragică pierdere. Din informaţiile pe care le avem, au fost depuse toate eforturile uman posibile pentru evitarea deznodământului de către echipele aflate la faţă locului sau care au intervenit pe parcurs. Agenţia care a organizat evenimentul din Buzău, S.C. HOMEMADE STUFF S.R.L., ne-a informat că a făcut demersurile necesare, în mod repetat, pentru obţinerea unei ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău, în vederea asigurării prezenţei la locul evenimentului. Ca urmare a faptului că nu s-a dat curs solicitării înaintate către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău, agenţia amintită mai sus a contractat S.C. SPARD TEAM S.R.L., pentru realizarea unui punct de prim ajutor, în conformitate cu cerinţele legale. Conform informaţiilor care ne-au fost transmise, punctul de prim ajutor a funcţionat conform legii 95/2006 (Titlul IV), a avut salvatori cu pregătire medicală, absolvenţi ai cursurilor de prim ajutor avansat, şi a fost dotat cu toate echipamentele de prim ajutor necesare, inclusiv defibrilator. Conform legislaţiei în vigoare, autorităţile publice aprobă desfăşurarea unor astfel de evenimente numai dacă asistenţă medicală de urgenţă este asigurată în mod adecvat. Aşteptăm concluziile autorităţilor competenţe. Vom asigura întregul nostru suport pentru clarificarea circumstanţelor tragicului eveniment„, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor evenimentului din Piața Dacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.