Incidentului produs  la Sighetul Marmaţiei, le-a dat de lucru inspectorilor ITM. Aceștia au desfășurat săptămâna trecută o serie de controale care au ca obiect verificarea instituţiilor publice, în principal a unităţilor de învăţământ, a sălilor de sport , şi chiar a celor alimentaţie publică care folosesc pentru încălzire instalaţii de gaze , pentru prevenirea oricăror accidente care pot avea loc.

În urma controalelor efectuate de ITM Buzău la un număr de 32 de unități verificate, s-au constatat 13 deficienţe, aplicându-se 11 avertismente.

Cele mai importante deficienţe constatate au fost lipsa avizelor de funcționare a centralelor termice, lipsa unor puncte de adunare în caz de evacuare de urgență sau lipsa unor planuri de evaluare a riscurilor.

Potrivit inspectorului-șef al ITM Buzău, Cecilia Manolescu, în urma acestui control au fost aplicate amenzi în cuantum de 13.000 de lei, și o unitate a fost închisă pentru încălcarea prevederilor legislaţiei referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.