ROTARY Club Buzău prezintă astăzi public copia după celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși, „Rugăciune”. Evenimentul este programat la Primăria Buzău, de la ora 15.00.

          Lucrarea „Rugăciune” a fost realizată de marele sculptor în 1910, ca parte a unui monument funerar în memoria buzoianului Petre Stănescu.  După finalizarea sculpturii, Brancuși nu s-a mai îndurat să o dea mai departe și a ținut-o în atelier. O copie autorizată, în bronz, a sculpturii, a ajuns pe mormântul buzoianului în 1974. În 1994, copia a fost furată, fiind găsită doi ani mai târziu într-un depozit de lemne din Bistrița. Lucrarea, amplasată pe un soclu în cimitirul Dumbrava din Buzău, evaluată în urmă cu șapte ani la suma de 150.000 de euro, a fost furată pentru a doua oară în anul 2005 și nu a mai fost găsită niciodată.

          Ca un semn de prețuire față de adevăratele valori, ROTARY Club Buzău a realizat o nouă copie a celebrei sculpturi. Înainte de a fi amplasată în Cimitirul Dumbrava, lucrarea va fi expusă în mai multe instituții publice buzoiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.