Consiliul Județean organizează, și în acest an, evenimente destinate tuturor copiilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Ca de fiecare dată, în cadrul parteneriatului încheiat cu Muzeul Județean Buzău, Teatru George Ciprian, Centrul Județean de Cultură și Artă și Biblioteca Județeană,  evenimentele sunt dedicate celor mici. Mâine, pe 1 Iunie, Teatrul George Ciprian a pregătit două spectacole de teatru și un atelier de creație pentru copiii din centrele DGASPC. Muzeul Județean Buzău invită toți copiii, începând cu ora 12.00 la un concurs de desene pe asfalt, care se va desfășura în curtea instituției. Începând cu ora 16.30, micii buzoieni sunt invitați, în Parcul Tineretului, la o întâlnire cu personajele preferate, să se fotografieze cu acestea, și să participe la spectacolul organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. De asemenea, copiii vor primi dulciuri și baloane.
”Fiecare copil trebuie să se bucure de ziua de 1 iunie. De aceea, am gândit o serie de evenimente la care să participe copiii. Având în vedere că micuții care provin din familii dezorganizate, lipsite de posibilități sau care provin din centrele DGASPC, ajung mai greu sau chiar deloc la un spectacol de teatru, îi invităm la două reprezentații gratuite, precum și la un atelier de creație”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Totodată, mâine, începând cu ora 13,00, copii sunt aşteptaţi  în Parcul Tineretului, să participe la un concurs pe role, organizat de Asociaţia Îmbunătăţirea Vieţii Buzău. La întrecerea prilejuită de Ziua Copilului se pot înscrie copii din categoriile de vârstă 7 – 10 ani, 10 – 14 ani, precum şi tinerii amatori de distracţie pe role, singura condiţie de participare fiind echipamentul corespunzător, respectiv role, cască, genunchiere şi cotiere. Scopul acestui concurs, realizat în parteneriat cu Consi­liul Judeţean şi  Crucea Roşie  Buzău,   este implicarea copiilor şi tinerilor în practicarea de activităţi sportive, în aer liber, atât de benefice pentru sănătate. Câştigătorii competiţiei din 1 Iunie, din Parcul Tineretului, vor primi cupe, diplome, dulciuri şi jucării.

De asemenea, atât cei mici, cât și cei mari sunt invitați, în zilele de 3 și 4 iunie la o paradă miliară și demonstrații de lupte cu gladiatori, susținute de Garda Apulum.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.